Welke licentie moet ik gebruiken?

Welke licentie u het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van het aantal telefoonnummers c.q. records, dat in 4 weken aaneengesloten gebeld gaat worden. Dit betekent dat u van tevoren dient te bepalen hoeveel records u nodig denkt te hebben. U dient eerst een campagne aan te maken, zodat u vervolgens hieraan een licentie kunt toevoegen. Hieronder vindt u uitleg over de 2 licenties en de verschillen.

Markeerlicentie:

Bij een markeerlicentie heeft u een eigen belbestand, dat u via de website www.bedrijven-bmnr.nl upload. Uw belbestand wordt gemarkeerd. Vervolgens kunt u het gemarkeerde bestand weer via de website downloaden.

U kunt kiezen uit 3 verschillende pakketten of een samenstelling hiervan. Een markeerlicentie biedt u de mogelijkheid om op jaarbasis een bepaalde hoeveelheid records te laten opschonen/ontdubbelen. Belangrijk is dus wel, dat u de aangeleverde bestanden gedurende 4 weken aaneengesloten kunt gebruiken. Na deze periode van 4 weken, dient u opnieuw op te schonen. Bij een markeer pakket wordt er naar ratio berekend. Dus het aantal records dat u aanlevert, gaat van het totale tegoed af.

Pakket tarieven (excl. BTW):

De kosten van de verschillende pakketten zijn (excl B.T.W.):

  • Markeer pakket 1: max. aantal records 10.000, kost per jaar € 175,00
  • Markeer pakket 2: max. aantal records 25.000, kost per jaar € 400,00
  • Markeer pakket 3: max. aantal records 75.000, kost per jaar € 825,00

Downloadlicentie:

U download een bestand met daarin alle in het Bel-me-niet Register geregistreerde telefoonnummers. Dit bestand legt u naast uw eigen belbestand. Door de twee bestanden met elkaar te vergelijken kunt u een opschoning/ontdubbeling uitvoeren. Ook deze belbestanden mag u slechts 4 weken aaneengesloten gebruiken. Daarna dient u opnieuw te schonen.

De kosten van een downloadlicentie zijn € 550,00 per downdload (excl. B.T.W.).

Rekenvoorbeeld:

U belt gemiddeld 35.000 consumenten per 4 weken.

  1. Optie 1.
    U kunt ervoor kiezen om een markeer pakket t.w.v. € 175,00 (10.000 records) en een pakket t.w.v. € 400,00 (25.000 records) aan te schaffen. Kosten zijn in totaal € 575,00. 
  2. Optie 2.
    U kunt ervoor kiezen om een downloadlicentie aan te schaffen. U betaalt € 550,00 per download (voor 4 weken bellen).

Wanneer u tevens gebruik maakt van de diensten van een callcenter dat een servicelicentie heeft (€ 1.200,00 per jaar), mag het callcenter uw downloadbestand met nog eens 4 weken gratis verlengen. U mag dan 8 weken gebruik maken van het downloadbestand in plaats van 4 weken. U kunt de tarieven nalezen onder de FAQ "Wat zijn de kosten/tarieven van de verschillende licenties?"