Bel-me-niet Register adviseert nooit te betalen voor opname in een register tegen ongevraagde telemarketing

Ingezonden op 30 dec 2015

Stichting Infofilter, de beheerder van het wettelijke Bel-me-niet Register, heeft van consumenten signalen ontvangen dat zij telefonisch zijn benaderd door ‘Stichting Bel-me-nooit Register’ om opgenomen te worden in een register tegen ongevraagde telemarketing. Stichting Bel-me-nooit Register, die niet is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, vraagt consumenten daarvoor €14,95 per telefoonnummer.

Stichting Bel-me-nooit Register heeft geen relatie met Stichting Infofilter of met het Bel-me-niet Register. Het Bel-me-niet Register is het enige wettelijk register tegen ongevraagde telemarketinggesprekken. Bedrijven zijn wettelijk verplicht hiervan gebruik te maken. Medewerkers van het wettelijke Bel-me-niet Register vragen consumenten nóóit een bedrag te betalen voor registratie. Inschrijving bij het wettelijke Bel-me-niet Register is gratis.

Wij adviseren consumenten dan ook nooit te betalen voor opname in een register tegen ongevraagde telemarketing en nooit (betalings)gegevens af te geven aan partijen die een vergoeding vragen voor opname in een register tegen ongevraagde telemarketing. Stichting Infofilter heeft de ontvangen signalen over ‘Stichting Bel-me-nooit Register’ doorgegeven aan het Ministerie van Economische Zaken en de bevoegde instanties voor nader onderzoek.