Nieuws

 • 30 dec 2015

  Bel-me-niet Register adviseert nooit te betalen voor opname in een register tegen ongevraagde telemarketing

  Stichting Infofilter, de beheerder van het wettelijke Bel-me-niet Register, heeft van consumenten signalen ontvangen dat zij telefonisch zijn benaderd door ‘Stichting Bel-me-nooit Register’ om opgenomen te worden in een register tegen ongevraagde telemarketing. Stichting Bel-me-nooit Register, die niet is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, vraagt consumenten daarvoor €14,95 per telefoonnummer.

 • 22 jul 2015

  Telefoonnummers uit Bel-me-niet Register verwijderd

  Het Bel-me-niet-Register (BMNR) schoont per 23 juli zijn bestanden op waardoor naar verwachting zo’n 300.000 telefoonnummers uit het register worden verwijderd. Het gaat om nummers die niet (meer) worden gebruikt of die intussen naar een andere abonnee zijn overgegaan die zich niet bij het register heeft aangemeld. De opschoning werd mogelijk door een nauwere samenwerking met telecomproviders; zij hebben aangegeven welke nummers verwijderd kunnen worden.

 • 12 apr 2013

  8 miljoen inschrijvingen in Bel-me-niet Register

  DEN HAAG, 12 april 2013 – Het Bel-me-niet Register telt nu acht miljoen telefoonnummers. Wie zich inschrijft laat daarmee weten geen prijs te stellen op ongevraagde telemarketing. Het groeiende aantal inschrijvingen draagt er aan bij dat irritatie over ongewenste telefoontjes afneemt. Dat blijkt ook uit het jaarverslag van de OPTA (vanaf 1 april ACM): werden er in 2011 nog 13.384 klachten geregistreerd, in 2012 waren het er 8.332. Een daling met bijna 38 procent.

 • 14 mrt 2013

  Bel-me-niet Register heeft nieuwe directeur

  DEN HAAG, 14 maart 2013 – Serge Ferraro (40) is aangesteld als directeur van Stichting Infofilter, dat verantwoordelijk is voor het beheer van het Bel-me-niet Register.

  Ferraro was vanaf eind vorig jaar op interim-basis al werkzaam voor het Bel-me-niet Register en heeft de afgelopen maanden een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Zo werd de consumentensite nog beter toegankelijk gemaakt en kreeg het managementsysteem een ISO-certificering. Serge Ferraro heeft een juridische achtergrond en een brede kennis van telemarketing.

 • 23 okt 2012

  Nieuwe websites Bel-me-niet Register per 1 november 2012

  In deze nieuwsbrief:

  • Website Bel-me-niet Register wordt per 1 november 2012 gesplitst.
  • Andere domeinnaam voor bedrijven die telemarketing uitvoeren:  www.bedrijven-bmnr.nl
  • Nieuwe functie downloaden als zip-bestand.
  • Website 31 oktober a.s. ’s avonds tijdelijk buiten gebruik.

  Website Bel-me-niet Register wordt per 1 november 2012 gesplitst.

 • 3 okt 2012

  Stichting Infofilter wederom beheerder Bel-me-niet Register

  DEN HAAG, De Stichting Infofilter is vanaf 1 oktober 2012 opnieuw voor een periode van drie jaar aangewezen om het Bel-me-niet Register te beheren. Dat heeft de minister van Economisch Zaken, Landbouw en Innovatie besloten.

  Sinds 1 oktober 2009 beheert Stichting Infofilter het wettelijke Bel-me-niet Register. Dit register is in het leven geroepen ter voorkoming van consumentenirritatie door ongewenste telemarketing.

 • 7 jun 2012

  Veel verkeer website na melding LinkedIn

  Op dit moment is het aantal gebruikers dat hun wachtwoord wil resetten heel erg groot. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met de oproep het wachtwoord op alle websites te herstellen waar het wachtwoord gelijk is aan het wachtwoord op LinkedIn. Gisteren is bekend geworden dat een groot aantal toegangscodes van LinkedIn is gekraakt.

  Als u een nieuw wachtwoord wilt aanmaken, klik dan eerst op "Inloggen" en vervolgens op "Nieuw wachtwoord aanvragen".

 • 13 feb 2012

  Verslag bijeenkomst toelichting OPTA

  Gepubliceerd door DDMA

  Via deze weg informeer wij u dat het verslag van de voorlichtingsbijeenkomst over het Standpunt Telemarketing van OPTA van 19 januari j.l. inmiddels live staat op de website van DDMA: http://ddma.nl/privacy/11505/

 • 1 okt 2011

  Bel-me-niet Register onderzoekt kwaliteit van de registraties.

  Oktober 2011 - Het Bel-me-niet Register heeft de kwaliteit van de data als speerpunt gesteld. Daartoe heeft de organisatie het project datakwaliteit gelanceerd. 
  Sinds het moment van oprichting, 1 oktober 2009, zijn er ruim 6 miljoen vaste en mobiele telefoonnummers geregistreerd in het register. Dit is inclusief de 2,6 miljoen registraties van het oude Infofilter.