Nieuws

 • 10 aug 2018

  Nieuwe Directeur Bel-me-niet Register

  BEL-ME-NIET REGISTER HEEFT NIEUWE DIRECTEUR

   

  DEN HAAG, 10 augustus 2018 – André Hahn (44) is aangesteld als directeur van Stichting Infofilter, dat verantwoordelijk is voor het beheer van het Bel-me-niet Register.

  Hahn is reeds vanaf eind 2016 als projectmanager betrokken bij de IT kant van het Bel-me-niet-Register. Andre Hahn heeft een bedrijfskundige achtergrond en een brede ervaring in het leiden van teams en verandertrajecten. Hahn volgt Serge Ferraro op die  recent is  benoemd als wethouder in de gemeente Beverwijk.

 • 23 feb 2017

  Gebruik van Bel-me-niet Register

  Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat een kwart van hun panelleden ontevreden is over de werking van het Bel-me-niet Register. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de onvrede vooral komt uit het feit dat ex-klanten zonder raadpleging van het Bel-me-niet Register gebeld mogen worden. In de telecommunicatiewet is beschreven wanneer het register gebruikt moet worden. 

 • 10 apr 2016

  Telefoonnummers van voor 2009 in Bel-me-niet Register geconstateerd

  Stichting Infofilter heeft geconstateerd dat er momenteel telefoonnummers in het Bel-me-niet Register zijn opgenomen die daar eigenlijk niet meer in horen te staan. Tijdens het doorvoeren van verbeteringen in de datakwaliteitsprocessen en de daarbij behorende controles is gebleken dat een deel van de telefoonnummers (ruim 1.100.000 nummers) van vóór 1 oktober 2009 nog in het Bel-me-niet Register staan. Telefoonnummers werden destijds voor een periode van drie jaar ingeschreven. Sinds 1 oktober 2009 is dat voor onbepaalde duur.

 • 30 dec 2015

  Bel-me-niet Register adviseert nooit te betalen voor opname in een register tegen ongevraagde telemarketing

  Stichting Infofilter, de beheerder van het wettelijke Bel-me-niet Register, heeft van consumenten signalen ontvangen dat zij telefonisch zijn benaderd door ‘Stichting Bel-me-nooit Register’ om opgenomen te worden in een register tegen ongevraagde telemarketing. Stichting Bel-me-nooit Register, die niet is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, vraagt consumenten daarvoor €14,95 per telefoonnummer.

 • 22 jul 2015

  Telefoonnummers uit Bel-me-niet Register verwijderd

  Het Bel-me-niet-Register (BMNR) schoont per 23 juli zijn bestanden op waardoor naar verwachting zo’n 300.000 telefoonnummers uit het register worden verwijderd. Het gaat om nummers die niet (meer) worden gebruikt of die intussen naar een andere abonnee zijn overgegaan die zich niet bij het register heeft aangemeld. De opschoning werd mogelijk door een nauwere samenwerking met telecomproviders; zij hebben aangegeven welke nummers verwijderd kunnen worden.

 • 12 apr 2013

  8 miljoen inschrijvingen in Bel-me-niet Register

  DEN HAAG, 12 april 2013 – Het Bel-me-niet Register telt nu acht miljoen telefoonnummers. Wie zich inschrijft laat daarmee weten geen prijs te stellen op ongevraagde telemarketing. Het groeiende aantal inschrijvingen draagt er aan bij dat irritatie over ongewenste telefoontjes afneemt. Dat blijkt ook uit het jaarverslag van de OPTA (vanaf 1 april ACM): werden er in 2011 nog 13.384 klachten geregistreerd, in 2012 waren het er 8.332. Een daling met bijna 38 procent.

 • 14 mrt 2013

  Bel-me-niet Register heeft nieuwe directeur

  DEN HAAG, 14 maart 2013 – Serge Ferraro (40) is aangesteld als directeur van Stichting Infofilter, dat verantwoordelijk is voor het beheer van het Bel-me-niet Register.

  Ferraro was vanaf eind vorig jaar op interim-basis al werkzaam voor het Bel-me-niet Register en heeft de afgelopen maanden een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Zo werd de consumentensite nog beter toegankelijk gemaakt en kreeg het managementsysteem een ISO-certificering. Serge Ferraro heeft een juridische achtergrond en een brede kennis van telemarketing.

 • 23 okt 2012

  Nieuwe websites Bel-me-niet Register per 1 november 2012

  In deze nieuwsbrief:

  • Website Bel-me-niet Register wordt per 1 november 2012 gesplitst.
  • Andere domeinnaam voor bedrijven die telemarketing uitvoeren:  www.bedrijven-bmnr.nl
  • Nieuwe functie downloaden als zip-bestand.
  • Website 31 oktober a.s. ’s avonds tijdelijk buiten gebruik.

  Website Bel-me-niet Register wordt per 1 november 2012 gesplitst.

 • 3 okt 2012

  Stichting Infofilter wederom beheerder Bel-me-niet Register

  DEN HAAG, De Stichting Infofilter is vanaf 1 oktober 2012 opnieuw voor een periode van drie jaar aangewezen om het Bel-me-niet Register te beheren. Dat heeft de minister van Economisch Zaken, Landbouw en Innovatie besloten.

  Sinds 1 oktober 2009 beheert Stichting Infofilter het wettelijke Bel-me-niet Register. Dit register is in het leven geroepen ter voorkoming van consumentenirritatie door ongewenste telemarketing.

 • 7 jun 2012

  Veel verkeer website na melding LinkedIn

  Op dit moment is het aantal gebruikers dat hun wachtwoord wil resetten heel erg groot. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met de oproep het wachtwoord op alle websites te herstellen waar het wachtwoord gelijk is aan het wachtwoord op LinkedIn. Gisteren is bekend geworden dat een groot aantal toegangscodes van LinkedIn is gekraakt.

  Als u een nieuw wachtwoord wilt aanmaken, klik dan eerst op "Inloggen" en vervolgens op "Nieuw wachtwoord aanvragen".

Pagina's